Новини

Через нестачу вологи озимі відстають у вегетації на 1-2 тижні

У першій декаді листопада на більшості територій спостерігалися значні коливання температурного режиму і випадання опадів різної інтенсивності. Дефіцит вологи на полях зумовив одне з найгірших за останнє десятиліття зволоження ґрунту під озимими.

За звітний період опади різної інтенсивності випали майже на всій території країни, коливаючись в межах від 0,5 мм до 15,9 мм. У передпосівній і посівній періоди озимих (з вересня по жовтень) сумарна кількість опадів в середньому по країні становила лише 50-70% норми, в Київській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській та Миколаївській областях — 25-40% норми, повідомляє УкрАгроКонсалт.

На багатьох площах для початкових етапів росту і розвитку озимих культур умови виявилися критичними, відбувалася затримка проростання зерна, сходи на ранніх посівах формувалися нерівномірні, плямисті, у рослин не утворювалися вузлові корені. Через дефіцит вологи в ґрунті на більшості засіяних площ озимі зернові культури відставали у розвитку в порівнянні з середніми багаторічними показниками на 1-2 тижні.

Джерело: Superagronom.com

#УкрАгроЦентр - Висока врожайність, наша відповідальність! 


Телефон для замовлення продукції:
+38(095)925-7777