Новини

«Украгроцентр» рекомендує аграріям не забувати про своєчасне застосування добрив

«Украгроцентр» рекомендує аграріям не забувати про своєчасне застосування добрив

Сезон-2019 навряд чи хтось зможе назвати легким із огляду на його кліматичні особливості. Хоча й відсіялися-відсадилися аграрії вчасно (весна була довгою, прохолодною і з бажаними дощами), проте згодом у регіонах почалися негаразди. Західну Україну традиційно почали заливати рясні щоденні дощі, Центральна, Східна і Північна частини держави не бачили опадів із моменту посадки, що загрожує посівам відвертим вигоранням. На Півдні непередбачувано пройшли зливи за справжнім градом.

«Все це додало роботи вітчизняним агрономам. Якщо впоратися з хворобами, шкідниками і бур`янами ще реально, тощо робити з рослинами, які постраждали  від злив і граду? Оптимальне рішення  - застосувати добрива і своєчасно провести підкормку посів», - говорить директор компанії «Украгроцентр» Олексій Луговой.

Він наголосив, що Україна не перший рік зазнає проблем із забезпеченістю  добрив і аграрії купують їх зазвичай за залишковим принципом – після придбання всіх інших МТР. Проте в ситуації, що склалася, економити не варто. 

«Український ринок добрив не обмежується російською та вітчизняною  продукцією. Останнім часом на ньому постійно росте частка польських виробників, які пропонують  українським аграріям доступні по ціні, зручні у використанні і  чудово збалансовані мікси добрив, які зарадять за будь-якої скрути», - зазначив Олексій Луговой та додав, що однією з таких компаній на українському ринку є «Украгроцентр», який є офіційним представником європейського виробника добрив «ЕКОПЛОН» (Польща), що має понад 40-річний досвід виготовлення позакореневих добрив «ЕКОЛИСТ» .

Співробітники компанії радять аграріям звернути увагу на серію добрив  MAXIMUS AminoMicro. Їх характерна особливість – наявність мікроелементів Mn, Zn, Cu  и Fe у комплексі з амінокислотою гліцином. Ця амінокислота виконує роль носія мікроелементів, пов`язує їх  у нові стійкі з`єднання і гарантує ефективне засвоєння елементів навіть в умовах, коли це нереально. Крім того, гліцин (як нейтральна амінокислота) також поглинається і засвоюється рослинами і «використовується» ними для формування і відновленн самих рослин.

Якщо агроном виявив у посівах сільгоспкультур нестачу конкретних елементів, доцільно застосувати такі добрива з серії MAXIMUS:

Maximus РКМg - багатокомпонентне, безазотне макроелементне добриво з великим вмістом фосфору, калію, магнію і сірки з додаванням мікроелементів. Воно створено таким чином, щоб якомога краще забезпечити рослини поживними речовинами в періоди термічних стресів, посухи або заливання водою кореневої системи.

Завдяки вмісту МРС (MicroProtectionComplex) стимулює ряд фізіологічних процесів рослин, швидко та ефективно ліквідує нестачу макро- та мікроелементів. Фосфор, що міститься у добриві, підвищує природну стійкість рослин, що обробляються, до біотичних та абіотичних стресів. Калій підтримує процеси росту, що починаються у рослинах, безпосередньо регулює використання рослиною води, що особливо важливо у період стресів, викликаних посухою. Магній відповідає за транспортування поживних елементів.

Maximus extra РK - водорозчинне кристалічне мікродобриво розроблене для листового підживлення сільгоспкультур, яке допомагає рослинам пережити періоди термічних стресів, посухи або заливання водою кореневої системи.

Максимус 20 + 20 + 20 - хелатні мікродобрива, які добре розчиняються у воді і служать для стимулювання процесів розвитку культур, ефективного споживання поживних компонентів з грунту, сприяють усуненню дефіциту необхідних речовин. Застосовується у вигляді позакореневого підживлення. Добриво рекомендоване до використання в період, коли коренева система має обмежені можливості щодо отримання компонентів з ґрунту. Миттєве забезпечення збалансованими компонентами дозволяє швидко покращити загальний стан рослин. Стимулює регенерацію рослин, які розвиваються при несприятливих умовах навколишнього середовища.

Maximus extra S - Водорозчинне мінеральне добриво NPK з мікроелементами в хелатній формі (EDTA, DTPA) зі збільшеним вмістом сірки, яке рекомендовано при вирощуванні усіх рослин, зокрема на ґрунтах, бідних цим поживним компонентом. Воно підвищує стійкість рослин до патогенів і покращує якісні характеристики врожаю. 

Зверніть увагу, що застосовувати ці добрива для підкормки сільгоспрослин напрочуд зручно, оскільки вони єводорозчинними. Цілком достатньо додати їх до бакових сумішей гербіцидів, щоб отримати високий врожай, незважаючи на стресові кліматичні умови, що склалися в сезоні-2019.

Якщо ситуація на полях від затяжної спеки залишає бажати кращого, звертайтеся до представників компанії «УкрАгроЦентр». Ви не лише отримаєте консультацію досвідченого агронома, а й зможете відвідати навчальні програми, які проводяться впродовж сезону в різних регіонах країни, подивитися і на власні очі переконаєтеся в дієвості та ефективності польських добрив, зможете оперативно їх замовити і отримати,щоб підтримати Ваші рослини в складний для них час.

УКРАГРОЦЕНТР – ЗАПОРУКА НАЙВИЩОГО РЕЗУЛЬТАТУ РОБОТИ ГОСПОДАРСТВ, ЯКІ ОРІЄНТОВАНІ НА ВИСОК ВРОЖАЇ!