Новини

В Україні виготовлятимуть одноразовий посуд з висівок, який розкладається за 30 днів

В Україні виготовлятимуть одноразовий посуд з висівок,

який розкладається за 30 днів

Технологію придумали в Польщі, тепер вона з'явилася і в Україні

фото Biotrem Україна

 

Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні, повідомляє Хмарочос.

Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростей, а також полімерів на рослинній основі. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.

Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ножі. Такий посуд достатньо твердий і міцний, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання тарілками можна годувати тварин і птахів. Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів.

При цьому виделки та ножі дещо міцніші, оскільки зроблені з додаванням полімерів на рослинній основі. Завдяки цьому вони розкладатимуть значно довше, але також є нешкідливими для довкілля.

Video: https://www.facebook.com/Biotrem.Ukraine/videos/309000763080492/?t=23

Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.

Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиролових одноразових тарілок чи стаканчиків призводить до викиду біля 8,5 кг СО2.

Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію оптовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям.

По матеріалам: MIND.UA